home ProffesionalPersonalLinksContact

 

CV | Книги | Научни публикации | Участия в конгреси | Снимки

"Поговори с нас (за любовта, красотата, секса...)" ccc

"Практическа контрацепция" ccc

 

КНИГИ

 

В този раздел ще можете да прочетете ИЗЦЯЛО книгата "Практическа контрацепция". Тя съдържа информация за всички прилагани у нас противозачатъчни средства. Адресирана е предимно към професионалисти - общопрактикуващи лекари, акушер-гинеколози и студенти по медицина, които се интересуват от тези въпроси. Тоест - написана е на професионален език, а не популярно.
Тя излезе от печат през 1999 г. т.е. вече малко "поостаря". На пазара вече могат да се намерят, например, още три поколения орални контрацептиви, още по-нискодозирани от тези, за които става дума в книгата, два нови гестагена, първият трансдермален контрацептив и др.
Но все пак книгата съдържа основни неща, полезни за всеки, който работи или се интересува от тази област.

Тук може да се прочете и ЧАСТИЧНО другата издадена от мен книга - "Поговори с нас (за любовта, красотата, секса...)". Тя е адресирана към тийнейджърската публика  но би била много полезна и за родителите, както и за хората занимаващи се със сексуалното и здравно ограмотяване на същите тези тийнейджъри. Тук можете да прочетете ЧАСТ ОТ ВЪПРОСТЕ И ОТГОВОРИТЕ, а цялата книга можете да закупите ако я поръчате по e-mail. Ще я получите по пощата, с наложен платеж. Цената й е 6 лв.

В книгата са събрани въпроси на тийнейджъри и отговорите ми на тях от рубриката "Поговори с нас..." на вестник "Супер Рик". Въпросите засягат теми из областта на любовта, секса, взаимоотношенията между деца и родители, за външния вид, хигиената, пубертета и др. Четивото е интересно както за връстниците на тийнейджърите писали на вестника, така и за техните родители. То би им помогнало по-добре да разбират своите деца в сложния период, в който те постепенно престават да са вече деца...
От събраните 342 писма, 307 са написани от момичета и ...35 (!) от момчета. Възраста им варира от 10 до 18 години, като най-много писма (общо 113) бяпха получени от 14 годишни момичета и момчета.
Писмата и отговорите на тях са групирани по теми. Ще приведа по-долу отделните глави и кратките уводи към тях.