home ProffesionalPersonalLinksContact

 

Майчин Дом | Частен Кабинет | Онлайн консултации | Интернет проект

 

ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТ
“МОЯТ ПЪРВИ ПЪТ...”

» Въпросите
» E-Mail

Замисляли ли сте се колко пъти в живота човек се сблъсква с “първия път” ? Колко много “първи неща” има ? И какво влияние те оказват върху нашия по-нататъшен живот ? Първите зъбки, първите крачки, първи думи, първи клас, първи гимназиален клас, първи курс, първо работно място... В интимната сфера – първи еротични усещания, първа любов, първи сексуални действия, първи секс, първи оргазъм, първи брак, първа изневяра... Какво знаем ние за света на “първия път” ? А влиянието, което оказва върху нас този “първи път” е огромно. Много често – определящо за по-нататъшните ни вкусове, сексуална ориентация, качество на секса, качество на живота...

В достъпната ни литература (както сексологична, така и художествена) има много малко информация по този въпрос. Осъзнах това, след като прочетох излязлата преди няколко години от печат в Санкт Петербург книга “Женские тайны”. Прочетох я с огромен интерес. В нея са събрани 500 разказа на жени, които ни разкриват един абсолютно нов, неизвестен свят. Автентични интимни изповеди, такива, каквито човек може да направи само при пълната анонимност, която ни предоставя Интернет. В книгата има неща, които човек държи в спомените си цял живот, те оказват влияние върху него, върху неговите по-нататъшни преживявания, поведение, но не може да сподели с никого. Дори и с най-близките си. (А понякога – най-вече с тях !) А едно споделяне нерядко помага на човек сам по-добре да разбере случилото се, да осъзнае влиянието, което то е оказало върху него и да коригира нещо, ако има някакъв неблагоприятен ефект.

Споделянето е особено ценно ако може освен това да се получи и компетентен съвет. Само че най-често има притеснение, срам, страх, което пречи човек да е абсолютно открит и да си “излее душата” докрай. Или пък случилото се е такова, че не смееш на никой да го довериш...

В това отношение Интернет няма конкуренция. Анонимността е гарантирана, всеки може да си направи фалшив e-mail адрес за “секретната” кореспонденция и да пише, да си “излее душата”, както и да получи отговор на въпросите си (или съвет по проблемите) без да го е страх, че някой ще разбере кой е той.

Проектът, който бих искал да стартирам е до голяма степен повлиян от руския, в резултат на който излезе книгата “Женские тайны”. Взета е идеята, но е разширена с това, че смятам да включав проекта и мъжете. (Така де, защо трябва да ги дискриминира? Мигар те нямат проблеми ? Или еротични изживявания ? :) ) Друга модификация на идеята е, че смятам на по-късен етап да открия форум,в който могат да бъдат задавани въпроси и да се получават отговори(от участници във форума или от специалисти).

На първо време обаче това ще става на e-mail-a на проекта purvi_put@abv.bg. Тук можете да свалите въпросите, чиито отговори биха били от интерес за нас.

(Който има въпрос, обаче, или иска консултация – нищо не пречи да попита. Ще му бъде отговорено. От мен или от съответен специалист.)

Най-голямото различие е в това, че в упоменатата книга са публикувани разкази на руски момичета и жени. Книгата e изключително интересна, но това все пак не са българки. И би било интересно да се види как стоят нещата у нас.

Започвайки от това – дали и колко изобщо ще ни пишете... :) Споделих идеята си с няколко колеги и приятели и те горещо я одобриха. И с удоволствие застанаха зад нея.

Тук е мястото да Ви запозная с тях. За да запазим духа на анонимност имена няма да споменавам. Нека както вие ще си останете за нас анонимни, така и ние да останем за вас. Поне засега. Само ще ви кажа, че в екипа са включени един гинеколог, един сексолог, един уролог, дерматолог и един психолог-хипнотерапевт. Тяхната задача ще бъде и да отговарят на въпросите, ако имате такива. Или, ако има нужда и желание от Ваша страна, да се намесят и с контретни лечебни въздействия. Всичките са висококвалифицирани специалисти работещи в Медицинска академия - София или на частна практика.

Екипът и проекта имат и подкрепата на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, както и на Българското дружество по акушерство и гинекология.

И разбира се, тъй като идеята е на финала да се издаде книга (участниците в нея ще получат безплатен екземпляр!) – всичко това става със сътрудничеството на едно сериозно издателство. Като наближим финала участниците ще научат кое е то. А като издадем книгата това ще научат всички. Както и имената на членовете на екипа.

Имаме и още една молба. Споделете тази информация със свои приятели, познати. Те, от своя страна – с други...

Уверени сме, че в края на краищата ще се получи нещо много интересно. Защото ще е автентично. Взето от живота...